РУСИЈА КОРИСТИЛА СВАКУ ПРИЛИКУ ДА ОДРЖИ ГЛОБАЛНУ РАВНОТЕЖУ Захарова: "Људски живот за Запад није права вредност"

Новости онлајн

18. 05. 2022. у 12:12

МАРИЈА Захарова је истакла да је Русија буквално користила сваку прилику да одржи глобалну равнотежу која је постигнута као резултат Другог светског рата.

РУСИЈА КОРИСТИЛА СВАКУ ПРИЛИКУ ДА ОДРЖИ ГЛОБАЛНУ РАВНОТЕЖУ Захарова: Људски живот за Запад није права вредност

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Били смо спремни и на компромисе, и на тражење додирних тачака, и на било какве преговоре. До последњег тренутка смо показивали изузетно стрпљење. Уосталом, све се то дешавало у позадини увођења санкција, њиховог годишњег продужења, бескрајног погрдног односа према нашој историји, нашем развоју, нашим интересима...

И поред тога што се пуних осам година на нашим границама дешавао монструозни масакр током којег је, на предлог и уз пуно покровитељство Запада, кијевски режим убијао своје грађане и једноставно их третирао у складу са својим жељама и стремљењима да сачува само оно што је њему важно - рекла је Захарова.

"Запад прешао и своје црвене линије"

- Ствар је у томе да је Запад прешао и своје црвене линије. Уосталом, све те узвишене изјаве о циљевима и намерама које су дате погажене су од самог Запада. И слобода говора, и међународно право, и демократија, и слобода уопште, као највише вредности. Све је то само погажено, све су то сами прецртали. Историја последњих 15-20 година нам даје огроман број примера - каже Захарова.

- Примери окупације, агресије, бомбардовања земаља на разним континентима показују да за Запад људски живот није био права вредност. Слично је и са слободом говора, што потврђују бројне чињенице о блокади медија, хапшењима новинара, а понекад и покушајима убиства - додала је она.

Званична представница руског министарства спољних послова скренула је пажњу и на примере активирања криза од стране Запада зарад сопствене конјунктуре или стварања кризних ситуација у којима оне чак и потенцијално нису постојале.

- Све ово указује на то да је све што је Запад себи поставио као своје црвене линије и своје границе, одавно пређено и погажено - рекла је Захарова.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ РУСКЕ ТЕНКОВЕ У АКЦИЈИ: Снимци ДНР приказују нападе на положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике