УКРАЈИНЦЕ ЧЕКА ПАКАО: Око 16.000 војника пало у казан код Северодоњецка и Лисичанска

М.Ђорђевић

17. 05. 2022. у 16:31

Више од 15.000 украјинских војника и плаћеника завршило је у котлу код Северодоњецка и Лисичанска у Луганској Народној Републици, рекао је Виталиј Кисељов, помоћник министра унутрашњих послова ЛНР, преноси РИА Новости.

УКРАЈИНЦЕ ЧЕКА ПАКАО: Око 16.000 војника пало у казан код Северодоњецка и Лисичанска

Фото Танјуг/АП

- Има их укупно 15-16 хиљада, рекао је он, одговарајући на питање водитеља да ли се заиста „огромна група националиста из Оружаних снага Украјине“ нашла у котлу на подручју ових градова.

Он је нагласио да је главни задатак јединица Оружаних снага Украјине код Лисичанска и Северодоњецка уништавање инфраструктуре.

- Да сруше што је више могуће, да нанесу штету и онда сав тај терет пребаце на Руску Федерацију. Да застраше цивилно становништво да осећа страх дуги низ година. То је њихов задатак, рекао је Кисељев.

Он је додао да је овим трупама највероватније наређено да се не повлаче.

- Тако се исто десило у Рубижноју, заробљеници су нам рекли да су више пута апеловали на команду, али им је забрањено да се предају, и наређено да дају отпор до смрти, док су виши официри побегли месец дана раније, закључио је помоћник начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР.

БОНУС ВИДЕО: ВОЈСКА ДНР НА ПРИЛАЗУ АВДЕЈЕВКИ: Преглед напуштених положаја Украјинаца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГЛЕДАЈТЕ – СОЛЦЕНПЕК УНИШТАВА АМЕРИЧКЕ ХАУБИЦЕ: Дејство руских тешких ВБР на фронту у Украјини (ВИДЕО)