ПУТИН: У Украјини су прављене компоненте за биолошко оружје

Новости онлајн

16. 05. 2022. у 14:21

У УКРАЈИНИ, под контролом САД, правили су компоненте биолошког оружја, стварали механизме за дестабилизацију епидемиолошке ситуације у Заједници независних држава, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници ОДКБ у Москви.

ПУТИН: У Украјини су прављене компоненте за биолошко оружје

Владимир Путин, Фото Танјуг

Он је истакао да Русија већ дуго упозорава на војно-биолошке активности САД на постсовјетском простору.

- Као што знате, Пентагон је отворио десетине специјализованих биолошких лабораторија и центара на нашем заједничком региону и они се не баве пружањем практичне медицинске помоћи становништву оних земаља у којима су покренули своје активности - рекао је Путин.

Председник Русије је додао да је главни задатак америчких биолошких лабораторија прикупљање биолошког материјала и проучавање за своје потребе специфичности ширења вируса и опасних болести.

- И сада, током специјалне операције у Украјини, добијени су документовани докази да су у непосредној близини наших граница прављене компоненте биолошког оружја, кршећи Конвенцију о забрани биолошког и токсичног оружја - рекао је руски председник.

Руски лидер је додао да су у близини граница Русије „разрађиване могуће методе и механизми за дестабилизацију епидемиолошке ситуације на постсовјетском простору“.

Путин је закључио да с тим у вези руска страна рачуна на подршку колега за што брже спровођење руске иницијативе о формирању у оквиру ФСБ одговарајућег савета за ово питање, пренео је Спутњик. 

Руски председник поменуте доказе није јавно показао. 

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ РУСКЕ ТЕНКОВЕ У АКЦИЈИ: Снимци ДНР приказују нападе на положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце