ПОНОВО ИНЦИДЕНТИ НА ГРАНИЦИ: Таџикистан распоређује војску у близини Киргистана

Танјуг

12. 04. 2022. у 21:30

ТАЏИКИСТАН распоређује своје оружане снаге на границу са Киргистаном, где је раније данас дошло до окршаја између граничара две земље, саопштено је из граничне службе Киргистана.

ПОНОВО ИНЦИДЕНТИ НА ГРАНИЦИ: Таџикистан распоређује војску у близини Киргистана

Фото прес служба председника Таџикистана

-Зауставили смо минобацачко гранатирање киргистанских села око 19.50 по московском времену, али таџикистанска страна периодично пуца на припаднике граничне службе Државног комитета за националну безбедност (ДКНБ) Киргистана на подручју Баткенског округа, наводи се у званичном саопштењу киргистанских власти које преносе РИА Новости.

У саопштењу издатом несто касније каже се да су током преговора граничних представника Киргистана и Таџикистана, таџикистански граничари који су стигли на место инцидента као појачање, отворили ватру на припаднике пограничне службе ДКНБ, пренела је агенција Интерфакс.

У саопштењу се такође наводи да је недуго потом уследио и други окршај, који је трајао око 30 минута и тада је један киргистански војник задобио прострелну рану, а Таџикистанска страна је недуго затим почела минобацачко гранатирање киргистанског села Достука.

Граница Киргистана и Таџикистана повремено постаје зона сукоба између локалног становништва и граничара две земље.

Разлог за то су неразграничене области у којима је немогуће утврдити граничну линију између ове две државе.

Последњи велики такав оружани инцидент догодио се крајем јануара ове године.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДИРЉИВА ПРИЧА ВУКА БОЈОВИЋА: Стари Београђанин је ушао у канцеларију и дао ми најдрагоценији поклон - био сам ГАНУТ, то је НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ