НАБАВИТЕ ЗАЛИХЕ ХРАНЕ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ: Председник Таџикистана позвао грађане да се спреме за одбрану земље

Novosti online

01. 04. 2022. у 23:53

ПРЕДСЕДНИК Таџикистана Емомали Рахмон обратио се становницима републике са честитком поводом светог месеца Рамазана, навела је новинска агенција Фергхана.

НАБАВИТЕ ЗАЛИХЕ ХРАНЕ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ: Председник Таџикистана позвао грађане да се спреме за одбрану земље

Фото: Танјуг/АП

Како наводи агенција, он је у свом обраћању позвао грађане да раде савесно, буду штедљиви и да се спреме залихе храном за две године. Рахмон је текућу годину назвао „најтежом“ у прошлом веку и подсетио суграђане на потребу да буду спремни за одбрану суверенитета земље.

„Човечанство се данас налази у најосетљивијем и најтежем периоду током више од једног века. Према мишљењу стручњака, последице овог изузетно осетљивог периода кризе су непредвидиве и дугорочне. Ова година ће бити најтежа и најтежа за човечанство у сваком погледу, а пре свега у погледу обезбеђивања прехрамбене безбедности“, рекао је председник Таџикистана.

Он је позвао на проширење пољопривредних радова како се касније не би суочили са несташицом хране или повећањем цена, и препоручио Таџицима да направе залихе хране.

„Свака породица треба да размисли о томе како да се снађе, произведе што више хране и да се за две године снабде потребном храном. У изузетно напетој ситуацији у свету, потребно је бити јединствен и будан, спреман да заштити суверенитет и безбедност државе. Када је политичка, војна, економска и социјална ситуација у свету изузетно напета, кризна, сложена и опасна, питање независности и слободе појединих држава и структуре њихове државности озбиљно се доводи у питање. Увек морамо бити спремни да заштитимо непроцењиви дар нашег живота – државну независност и њена достигнућа“, рекао је Рахмон.

Према званичним подацима, просечна месечна плата у републици почетком ове године износила је око 1.520 сомона (134 долара), а минимална 400 сомона (35 долара).

БОНУС ВИДЕО: "КРАСНОПОЉ" У АКЦИЈИ: Руси објавили снимак уништавања положаја украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛОВАЧКИ САВЕЗ ПРЕТИ ТУЖБОМ КАРЛЕУШИ: Позвали и Топалка - шта он каже на то