ВЛАСТИ НАГОРНО КАРАБАХА УВЕЛЕ РАТНО СТАЊЕ: Азербејџанске снаге ушле у руску зону и извршиле напад Барјактарима

Танјуг

26. 03. 2022. у 18:56

ПРЕДСЕДНИК непризнате Републике Нагорно-Карабах Араик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода због увођења ратног стања, наведено је на Телеграм каналу званичног информативног центра НКР.

ВЛАСТИ НАГОРНО КАРАБАХА УВЕЛЕ РАТНО СТАЊЕ: Азербејџанске снаге ушле у руску зону и извршиле напад Барјактарима

Фото: Тањуг АП

Оружане снаге Азербејџана ушле су у зону одговорности руске мировне мисије у Нагорно-Карабаху и извеле четири удара на оружане формације Нагорно-Карабаха, користећи беспилотну летелицу Бајрактар ТБ2 у близини села Фурух, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Оружане снаге Азербејџана су од 24. до 25. марта, кршећи одредбе трилатералне изјаве лидера Русије, Азербејџана и Јерменије од 9. новембра 2020. године, ушле у зону одговорности руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху и поставле осматрачницу, наведено је у саопштењу, пренео је ТАСС.

Извршена су четири удара беспилотном летелицом Бајрактар ТБ2 на оружане формације Нагорно-Карабаха код Фуруха, стоји у саопштењу.

Команда руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху предузима мере за решавање заоштрене ситуације, наводи се у суботу у билтену руског војног ресора.

„Тренутно команда руског мировног контингента предузима мере за решавање ситуације и враћање трупа на првобитни положај. Азербејџанској страни је упућен апел да повуче трупе“, преноси ТАСС:

Фото: ЕПА

Ратно стање у Нагорно-Карабаху

"Председник Републике Нагорно-Карабах Арајик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода у условима ратног стања проглашеног на територији Републике Арцах (Нагорно-Карабах)", наводи се у саопштењу, пренела је агенција РИА Новости.

Према уредби, ограничено је право на слободу окупљања, а забрањени су и штрајкови.

"Поред тога, обуставља се рад организација које се баве пропагандом или другим активностима усмереним против одбрамбених способности и безбедности Републике Арцах", наведено је каналу Телеграм.

За примену привремених ограничења права и слобода утврђених том уредбом надлежни су Министарство унутрашњих послова и Служба националне безбедности непризнатих република.

БОНУС ВИДЕО: ДОСИЈЕ: Рат Јерменије и Азербејџана - визуелна реконструкција догађаја

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ПОЛИЦИЈА НА САВИ, ТРАЖЕ ПОБЕДНИЦУ ВЕЛИКОГ БРАТА: Сестра сумња у зета