РАМПА НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ: Москва проширила списак лица из ЕУ, поред политичара ту су и руководиоци у војном сектору

Novosti online

28. 01. 2022. у 21:15

МОСКВА је одлучила да прошири списак представника ЕУ којима је забрањен улазак у Русију руководећи се принципима реципроцитета и паритета.

РАМПА НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ: Москва проширила списак лица из ЕУ, поред политичара ту су и руководиоци у војном сектору

Фото Д. Дозет

На списку су се нашли руководиоци појединих приватних војних компанија, као и неки представници законодавне и извршне власти у државама-чланицама ЕУ, који имају личну одговорност за промовисање антируске политике и имплементацију мера које крше законска права руског становништва и медија, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Министарство спољних послова Русије је информисало ЕУ о овом кораку и послало ноту у представништво ЕУ у Русији.

Одлука о проширењу листе представника земаља чланица ЕУ којима се забрањује улазак у Русију је настала због чињенице да Европска унија и даље води неправедну, деструктивну и бесмислену политику једностраних ограничења према Русији. Други разлог су дискриминаторске одлуке које ограничавају права руских грађана и организација.

Москва предлаже Бриселу: Одрекните се санкција које воде у ћорсокак

Москва такође предлаже Бриселу да се одрекне санкција против Русије и њених савезника које очигледно воде у ћорсокак, изјавили су у Министарству спољних послова Русије.

-Предлажемо Бриселу да послуша савете здраворазумских Европљана који позивају да се одрекне санкција против Русије и њених савезника које подривају међународно право и воде у ћорсокак. То је важан предуслов за обнову стабилности и безбедности на евроатлантском простору, као и за нормализацију климе у међународним односима, наводи се у саопштењу на сајту Министарства спољних послова Русије.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО - "НОВОСТИ" ОТКРИВАЈУ: БИА И МУП раскринкали позадину учесталих хаварија у систему ЕПС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДОНЕЛИ ОДЛУКУ! Грчка прешла на плаћање гаса у рубљама