САСТАНАК НОРМАНДИЈСКЕ ЧЕТВОРКЕ У ПАРИЗУ: Представници Русије, Украјине, Немачке и Француске се договорили да поштују примирје

Г. Чворовић - Од сталног дописника: ПАРИЗ

26. 01. 2022. у 22:24

ДИПЛОМАТСКИ представници Русије, Украјине, Немачке и Француске сагласили су се у Паризу на састанку тзв. "Нормандијског формата" под окриљем Јелисејске Палате, да подржавају безусловно поштовање примирја.

САСТАНАК НОРМАНДИЈСКЕ ЧЕТВОРКЕ У ПАРИЗУ: Представници Русије, Украјине, Немачке и Француске се договорили да поштују примирје

Фото: Профимедиа

Такође су потврдили да Споразум из Минска остаје основа за рад у овом формату.

Из Јелисејске палате су се обратили јавности саопштењем у коме се истиче да су се саветници шефова држава и влада ових земаља, уз учешће представника министарстава спољних послова сагласили да остају посвећени ублажавању тренутних несугласица у будућем раду.

Истакнуто је и да потпуно подржавају мере јачања примирја из јула 2020, без обзира на разлике око других питања у вези са применом споразума из Минска. Учесници париског састанка су разговарали и о значају Трилатералне контакт групе и њених радних група да би се, како се истиче, интезивирале активности за брз напредак у примени споразума из Минска. Договорили су се да се поново састану у Берлину за две недеље.

БОНУС ВИДЕО: Најновији руски дрон "Орион" разнео мету у парампарчад

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОРБАН УПОЗОРАВА НА ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ ЗА ЧОВЕЧАНСТВО: Мађарски премијер има план у 12 тачака, а 2024. је кључна година