ЛОНДОН И ВАШИНГТОН ИМАЈУ ПЛАН: Још по 1.000 НАТО војника земљама источног крила Алијансе

П. З. С. / Спутњик интернационал

26. 01. 2022. у 16:48

КРИЗА у Украјини и вишемесечне тврдње западних званичника и медија да се Русија можда спрема да „нападне“ свог суседа створиле су поделе унутар НАТО-а по питању распоређивања додатних трупа и војне помоћи Кијеву.

ЛОНДОН И ВАШИНГТОН ИМАЈУ ПЛАН: Још по 1.000 НАТО војника земљама источног крила Алијансе

Фото: ЕПА


Москва, а сада све више и сама украјинска влада, одбацују тврдње о „непосредној инвазији”.

Сједињене Државе и „шачица савезника“ преговарају о могућем распоређивању још „хиљаде војника“ на источном крилу НАТО-а као „показивање подршке“ Кијеву против наводне претње руске агресије, преноси ЦНН, позивајући се на три америчка званичника упозната са садржајем преговора.

Ново трупе за распоређивање – које се састоји од око 1.000 војника по земљи, биле би послате у Румунију, Бугарску и Мађарску, ако буду одобрене, при чему се наводи да САД и Велика Британија стоје на челу предлога, али да друге чланице НАТО-а изражавају оклевање, наводи неименовани европски дипломата.

Један званичник је окарактерисао потенцијално распоређивање „коалиције вољних“ укључујући САД и земље са којима Вашингтон разговара на билатералној основи.


Извештај Си-Ен-Ена уследио је након објаве Пентагона у понедељак да је 8.500 америчких војника стационираних у Сједињеним Државама стављено у стање високе приправности и припремљено за могуће распоређивање у Украјини.

БОНУС ВИДЕО - РАТНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА: Хиљаду руских, узбекистанских и таџихистанских војника у акцији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ОСВОЈЕН СЕВЕРОДОЊЕЦК: Кадиров објавио снимак - народ поздравља борце, девојчица имала посебну поруку