РУСКА БАЛТИЧКА ФЛОТА НА ВЕЖБАМА: Трагају за подморницама, уништавају авионе, а штите их антитерористичке јединице (ВИДЕО)

Novosti online

24. 01. 2022. у 17:06 >> 18:12

КОРВЕТЕ Балтичке флоте испловиле су у Балтичко море како би учествовале на великим војним вежбама, саопштила је прес служба Балтичке флоте.

РУСКА БАЛТИЧКА ФЛОТА НА ВЕЖБАМА: Трагају за подморницама, уништавају авионе, а штите их антитерористичке јединице (ВИДЕО)

Фото архива

-Ратни бродови Балтичке флоте у чијем саставу су корвете ‘Стојки’ и ‘Сообразитељни’ испловиле из Балтијска (где се налази њихова база). Основни задатак бродова је учешће на војним морским вежбама под руководством адмирала Ратне морнарице Русије Николаја Јевменова, саопштила је прес служба Балтичке флоте.

Саопштење о вежбама бродова Балтичке флоте појавило се након изјаве НАТО-а да су њихове оружане снаге у стању приправности и након што су послати допунски бродови и ловци у Источну Европу због повећаног броја руских снага у близини Украјине.

-Посаде корвета ће вежбати сарадњу, противваздухопловну и противбродску одбрану, као и низ других војних вежби. Посаде хеликоптера Балтичке флоте Ка-27, који се налазе на бродовима, ће увежбавати потрагу за подморницама условног непријатеља, проналажење површинских циљева, као и акције потраге и спашавања, рекли су у Балтичкој флоти.

Како би се осигурала безбедност на бродовима ангажоване су антитерористичке групе Балтичке флоте које ће спровести вежбе одбијања напада условних непријатеља.

Поред вежби, задатак је и обезбеђење војног присуства и подизање Андрејевске заставе – заставе руске морнарице у различитим рејонима светског океана.

„Стојки“ и „Сообразитељни“ су вишенаменске корвете са вођеним ракетним наоружањем које могу да спроводе операције у далеким морским зонама. Корвете су предвиђене за борбу против непријатељских бродова и подморница. Приликом њихове изградње је примењена „стелт“ технологија.

Министарство одбране Русије је 20. јануара саопштило да ће ратна морнарица Русије вршити маневре у којима ће учествовати 140 бродова и више од 10.000 војника. Вежбе ће се одржати у морима која припадају територији Русије, а поједине вежбе ће се одвијати у Средоземном, Северном и Охотском мору, у североисточном делу Атлантског океана и у Тихом океану.

Руско-белоруске вежбе „Савезничка одлучност 2022“

Маневри Ратне морнарице Русије су почели услед преласка у Белорусију дела јединица Источног војног округа Русије на заједниче руско-белоруске вежбе „Савезничка одлучност 2022“ које ће бити одржане у фебруару.

Према речима заменика министра одбране Русије Александра Фомина, план је да се на првој етапи, до 9. фебруара, изврши дислокација јединица, а у другој етапи, 10-20. фебруара да се одрже вежбе.

САД, друге земље НАТО-а и Украјина изјављују да је концентрација руске војске претња инвазијом Русије. У децембру је начелник Генералштаба Русије Валериј Герасимов саопштио да Русија нема никаквих агресивних планова.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УДАРИ НОЋНОГ ЛОВЦА И АЛИГАТОРА: Нови снимак дејства руских хеликоптера, борбени летови тик изнад земље (ВИДЕО)