РУСКИ АМБАСАДОР У КАРКАСУ: Венецуела има пуно лука и спремна је да пружи помоћ Русији у случају сукоба са САД

Танјуг

22. 01. 2022. у 23:27

ВЕНЕЦУЕЛА је спремна да пружи војно-техничку помоћ Русији у случају погоршања руско-америчких односа, изјавио је данас руски амбасадор у Каракасу Сергеј Мелик-Багдасаров на Јутјуб каналу Соловиев.Ливе.

РУСКИ АМБАСАДОР У КАРКАСУ: Венецуела има пуно лука и спремна је да пружи помоћ Русији у случају сукоба са САД

Фото: ЕПА

"Апсолутно", одговорио је он на питање да ли би Каракас био способан да пружи војну и техничку помоћ Москви ако се руско-амерички односи нагло заоштре, пренео је ТАСС.

-Од првих минута хистерије, коју су изазвале речи заменика руског министра спољних послова Сергеја Алексејевича Рјабкова (о потенцијалном размештању руске војне инфраструктуре у Венецуелу или на Кубу), на Западу и у Сједињеним Државама, примао сам позиве од венецуеланских политичара и чланова владе. Имао сам састанке са њима и они су обећали недвосмислену и уопште, без оклевања подршку, пошто су прошли кроз то и пролазе кроз то заједно са нама, рекао је Мелик-Багдасаров.

Он је подсетио да је војна и техничка сарадња са Венецуелом почела 2001. године потписивањем одговарајућег споразума.

-Наши специјалисти, који поправљају и одржавају војну опрему, настављају са својим послом овде. Снажно јачамо одбрамбене капацитете Венецуеле, рекао је Мелик-Багдасаров.

Он је нагласио да облици ефикасне помоћи Каракаса могу бити различити.

-Венецуела има прилично развијену инфраструктуру лука. Има луке са дубоком водом и цивилне луке. Постоји широк спектар база венецуеланске морнарице, закључио је руски амбасадор у Венецуели.

БОНУС ВИДЕО - РАТНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА: Хиљаду руских, узбекистанских и таџихистанских војника у акцији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Украјинске трупе гранатирале Пантелејмоновку