РИЗИК ОД ОМИКРОНА И ДАЉЕ ВИСОК: Ново саопштење СЗО-а

Танјуг

22. 01. 2022. у 20:49

СВЕТСКА здравствена организација (СЗО) издала је данас саопштење о омикрону у којем је навела да ризик повезан са овим сојем и даље остаје "веома висок".

РИЗИК ОД ОМИКРОНА И ДАЉЕ ВИСОК: Ново саопштење СЗО-а

Фото: ЕПА

- На основу расположивих доказа, ризик повезан са омикроном је остао велики. Омикрон много брже расте од делте, доводи до великог ширења у заједници, самим тим долази и до веће инциденције него што смо раније виђали у пандемији - саопштио је СЗО, преноси "Гардијан".

СЗО додаје да, упркос мањој вероватноћи да дође до озбиљнег тока болести него код претходних сојева, велика заразност даје за резултат повећане хоспитализације и наставља да притиска здравствени систем у многим земљама, што може, како наводе, довести до значајне смртности, посебно код људи осетљивог здравља.

- Велики број хоспитализација и пријема на интензивну негу се пријављују у многим земљама, пошто су ово нивои заразе које нисмо видели током пандемије. Више података је потребно да схватимо снагу соја, према количини потрошеног кисеоника, употребе респиратора и броја преминулих од омикрона - додаје се.

БОНУС ВИДЕО:

ПИНК ПАНТЕРИ УХАПШЕНИ У АТИНИ: Пала и два Србина због пљачке продавнице скупоцене одеће

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Слуцки: САД криве за прекид преговоре Украјине и Русије