РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА НЕ ЖЕЛЕ РАТ: Лукашенко - "Још памтимо како је било пре 70 година"

Новости онлајн

21. 01. 2022. у 14:27

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко је изјавио да жели не само као председник земље, већ и као председавајући Врховног државног савета Савезне државе, да нагласи да Белорусија и Русија не желе рат.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА НЕ ЖЕЛЕ РАТ: Лукашенко - Још памтимо како је било пре 70 година

Фото АП

- Мислим да ће ме разумети и руководство Русије. Оно што ћу рећи вероватно ће бити у складу са њиховом позицијом. Ми не желимо рат. Не само што је он лош, он је ужасан за све људе, а не само за војнике. Не дај Боже да буде рат, сви ће њиме бити погођени. Зато не желимо да ратујемо. Још један разлог је јер памтимо какав је рат био код нас пре 70 година - рекао је председник Белорусије, преноси Белта.

Подсетимо, Русија и Белорусија потписале су споразум о оснивању Савезне државе 8. децембра 1999. До 20. годишњице потписивања овог документа формирана је радна група за израду индустријских смерница.

Москва и Минск су их затим преформатирали у савезне програме за интеграцију. Већина је испланирана до 2025. године, а неке до 2027. године. И у Москви и Минску више пута су наглашавали да савезним програмима недостају политичка питања везана за губитак суверенитета.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАВРШЕНО ДЕМИНИРАЊЕ ЛУКЕ МАРИУПОЉ: Пронађено и неутралисано више од 12.000 експлозивних предмета