БАЈДЕНОВ РЕЈТИНГ У СТРМОГЛАВОМ ПАДУ: Већина Американаца мисли да председник САД није физички ни психички дорастао функцији председника

М.Ђорђевић

19. 01. 2022. у 13:03

ВЕЋИНА Американаца не мисли да је прва година мандата актуелног председника САД Џозефа Бајдена била успешна, већ да је била катастрофална, пише Вашингтон пост.

БАЈДЕНОВ РЕЈТИНГ У СТРМОГЛАВОМ ПАДУ: Већина Американаца мисли да председник САД није физички ни психички дорастао функцији председника

Фото АП

Реалност са којом се суочавају милиони Американаца после годину дана Бајденовог председавања је следећа: инфлација је достигла 40-годишњи максимум, уз огроман недостатак радне снаге са више од 10 милиона непопуњених радних места. Бајден је у марту потписао указ о помоћи у износу од 1,9 трилиона долара као помоћ због епидемије короне, али када се раширио омикрон сој, није било довољно тестова или лекова. Школе се поново затварају, а интервенције хитне помоћи због сумњи на покушаје самоубиства адолесценткиња су скочиле за 51 одсто од 2019. до 2021. године.

У 2021. у најмање 12 великих градова оборени су годишњи рекорди у убиствима, а налет смртоносног фентанила са јужне границе изазвао је пораст смртних случајева од предозирања у протеклој години за 30 посто. Катастрофално повлачење из Авганистана пројектовало је слабост на светској сцени и охрабрило Русију да гомила трупе дуж границе са Украјином — што је САД ставило на ивицу ножа копненог рата у Европи, наводи амерички лист. 

Фото: Танјуг/АП Пхото

И док је Бајден у свом инаугурационом обраћању обећао да ће уложити „целу душу“ у уједињење земље, он је недавно одржао говор, упоређујући милионе Американаца са сегрегационистима и издајницима.

Није ни чудо да је Бајденов рејтинг нагло опао, са 55,5 одсто када је први пут преузео функцију на само 42 одсто. Анкете показују да већина или већи број Американаца мисли да је Бајден некомпетентан, да није физички или психички дорастао послу и да ради лошије него што се очекивало. У једној анкети скоро две трећине Американаца рекло је да Бајден не би требало да се кандидује за други мандат, закључује лист. 

БОНУС ВИДЕО: 

Које тешке речи користе кандидати у америчкој председничкој кампањи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕДСЕДНИК АЛБАНИЈЕ НИЈЕ ИЗАБРАН НИ У ДРУГОМ КРУГУ: Еди Рама позвао опозицију да предложи кандидата