НЕЋЕМО ЗАТВАРАТИ ОЧИ: Русија упозорава на гомилање НАТО снага код Белорусије

Танјуг

18. 01. 2022. у 22:06

У ЈЕКУ растуће тензије са САД и НАТО савезом, у очекивању безбедносних гаранција Запада, званична Москва је поручила да "неће затварати очи пред гомилањем НАТО снага предвођених САД у близини Белорусије".

НЕЋЕМО ЗАТВАРАТИ ОЧИ: Русија упозорава на гомилање НАТО снага код Белорусије

Фото Новое времја. РУ

Руски амбасадор у Белорусији Борис Гризлов рекао је данас за ТАСС да је "јасно да се не зауставља гомилање снага и војних ресурса НАТО испред наших врата".

Руски диопломата је подсетио да су додатне снаге НАТО и тешко наоружање размештени дуж пољско-белоруске границе још током мигрантске криже у Белорусији.

Гризлов је упозорио да такве акције НАТО и западних партнера "наравно, не пролазе неопажено" и додао да Русија и Белорусија пажљиво приступају заштити својих граница и редовно организују заједничке руско-белоруске ваздушне патроле "бомбардерима типа ТУ-22М3 далеког долета, вишенаменским ловцима типа СУ-30СМ и другим летелицама ратних ваздухопловстава две земље".

Амбасадор Русије у Минску је приметио да западне државе по правилу тумаче као претњу било какве заједничке војне маневре Москве и Минска.

- Извођењем војних вежби до савршенства, оружане снаге Русије и Белорусије су јасно и кохерентно показале да су врхунски обучене, али након маневара су се вратиле у касарне, својим редовним обавезама - рекао је амбасадор Русије у Белорусији Борис Гризлов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

(МАПА) ОФАНЗИВА У ДОНБАСУ НЕ СТАЈЕ: Крваве борбе код Авдејевке, припрема се котао за трупе у Северодоњецку