ДИВЉЕ СВИЊЕ ХАРАЈУ ПО РИМУ: Животиње окупирале болницу Сан Пијетро, лекари у паници,не знају како да их се реше

Милица Остојић - дописник из Рима

18. 01. 2022. у 14:47

- Kада се у 5 ујутру отворе главна врата за улазак у болнички круг, уредно прелазе пешачки прелаз, поштујући околно зеленило. Долазе пред болницу, као радници који улазе у фабрике. Пацијенти? Лекари? Медицинско особље? Не, дивље свиње, прича Ђовани Врена, директор Општих послова у чувеној римској болници „Сан Пијетро“.

ДИВЉЕ СВИЊЕ  ХАРАЈУ ПО РИМУ:  Животиње окупирале болницу Сан Пијетро, лекари у паници,не знају како да их се реше

ЕПА

Он објашњава да то можда више и није вест, али да ти посетиоци, најчешће читаве породице, од одраслих животиња до младунчади, представљају огороман проблем у римској болници, с обзиром да је реч о огром здравственом комплексу до кога се стиже веома прометном улицом или преко зелених површина.

- Њихови уласци су веома тачни, тачнији су од родбине која жели да посети болеснике. Само што отворимо главна врата за улазак, они се поређају испред одељења Хитне помоћи или крену ка другим оделењима. Ово постаје опасно у сваком погледу, па и по питању хигијене и и могућег преношења неких болести, каже Врена.

Већ је постала атракција када се свиње окупе контејнера, па кад их преврну и разбацају све отпатке по околини тражећи храну. Такве фотографије се постављају на друштвеним мрежама, али оним возачима аутомобила који су имали директан судар са животињама, то није нимало занимљиво. 

ЕПА

Не зна се разлог зашто дивље свиње долазе испред болнице и у зону око болнице, где нема отпада каквог има у контејнерима, а не долазе пред болницу на доручак као пред контејнере који препуни. А ако се понегде у Риму и угледа испражњен контејнер, или онај из кога не вири ђубре, то постаје вест.

Цивилна заштита реагује понекад на дојаву али ови незвани гости као да имају сензоре и нестану када се особље позове и појави. А ако се понекад и ухвате, кавеза за њихов смештај има веома мало на располагању. И док се договоре Рим као главни град и Регион Лацио, у чијој је надлежности решавање проблема дивљих свиња, оне се размножавају у огромном броју док закон за сада забрањује њихово убијање.

БОНУС ВИДЕО: 

ЕВРОПА БРОЈИ МРТВЕ: Катастрофалне поплаве направиле пустош у Немачкој и Белгији

                                                            

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЗО: Нема потребе за масовном вакцинацијом у Европи и Америци због мајмунских богиња