НИТИ ПРЕТИМО, НИТИ ПОСТАВЉАМО УЛТИМАТУМЕ: Русија јасна - "Ми само упозоравамо!"

Новости онлајн

17. 01. 2022. у 20:41

ПРЕДЛОГ Москве о гаранцијама безбедности није ултиматум или претња, већ упозорење, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Александар Грушко у интервјуу листу „Комерсант“.

НИТИ ПРЕТИМО, НИТИ ПОСТАВЉАМО УЛТИМАТУМЕ: Русија јасна - Ми само упозоравамо!

Фото Д. Дозет

- Ми не претимо никоме. Ми упозоравамо. Наш став је апсолутно јасан и предвидљив. Ми смо га јасно изложили и сада чекамо исто тако поштену реакцију - изјавио је дипломата, додавши да НАТО одлично зна које војно-техничке мере може предузети Русија.

- Ми своје могућности не кријемо, делујемо врло транспарентно - додао је Грушко.

Истовремено, како је приметио заменик министра, конкретне мере ће зависити од тога који војни потенцијал може бити искоришћен против интереса Русије.

Он је истакао да ће Москва одлучити да ли ће наставити дијалог са НАТО-ом и Сједињеним Државама о безбедносним гаранцијама Русије, након "писаног одговора на писане предлоге" Русије.

Грушко је одбацио наводе да Русија својим предлозима о безбедностним гаранцијама покушава да врати зоне утицаја у свету.

- Сваком, чак и неупућеном човеку је јасно да пројекат ширења НАТО-а има два геополитичка задатка. Први је, управо, успостављање зоне утицаја и њено ширење, Други је, трагање за противником. Како би некако оправдали то, приписују нам намеру да желимо да вратимо зоне утицаја. У ствари, они само желе да успостављају и максимално шире такве зоне - закључио је дипломата.

 

БОНУС ВИДЕО:

ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Евакуисан Капитол због језиве претње

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОНОВО ПРОТЕСТИ У ЈЕРЕВАНУ: Опозиција од раног јутра на улици, траже оставку премијера Пашињана