ШОК СВЕДОЧЕЊЕ ПРЕКИДА СУЂЕЊЕ ЕПСТАЈНОВОЈ МАДАМ? Сведок експлицитно описала како је Гислејн Максвел навела на секс са педофилом!

Novosti online

08. 12. 2021. у 23:21

ТУЖИОЦИ на суђењу Гислејн Максвел, сарадници милијардера педофила рекли су у уторак да ће завршити свој доказни поступак ове седмице, пошто је трећи од четири оптужена сведочио против Британке.

ШОК СВЕДОЧЕЊЕ ПРЕКИДА СУЂЕЊЕ ЕПСТАЈНОВОЈ МАДАМ? Сведок експлицитно описала како је Гислејн Максвел навела на секс са педофилом!

Сара Ренсон, Фото АП

Керолин, која је на суду идентификована само по имену, рекла је пороти да ју је први пут сексуално злостављао Џефри Епстајн са 13 година и да ју је Максвелова охрабривала да се упусти у сексуалне односе са осрамоц́еним финансијером. Керолин је рекла да је „била престара“ за Епстајна када је имала 18 година и он је почео да пита да ли има „млађе пријатеље“.

Као што су то урадили са друга два Максвелова оптужена, адвокати одбране су напали Каролинину причу, доводећи у питање њено памћење и мотиве. Максвелови адвокати рекли су да се у овом случају ради о „памћењу, манипулацији и новцу“ и да су покушали да прикажу њене наводне жртве као непоуздане и мотивисане исплатама из фонда Епстеинове жртве.

- Новац никада неће поправити оно што ми је та жена урадила! Керолин је викала након што су је тужиоци питали да ли сведочи против Максвела за новац, као што су сугерисали адвокати Максвелове. - Оно што је урадила било је погрешно. Она узима рањиве младе девојке.

Суђење, које је првобитно требало да почне средином јануара, могло би да се заврши раније него што се очекивало, јер су тужиоци рекли судији да очекују да ће бити завршени на њиховој страни до 9. децембра. Судија је заказао шест недеља за суђење, које је почело 29. новембра Није јасно колико ће сведока позвати одбрана.

Порота је видела дане драматичних сведочења жена које кажу да је Максвел намамио и неговао малолетне девојке на секс са Епстајном, њеним бившим дечком и послодавцем, што је кулминирало страственим појављивањем трећег од четири оптужена за које се очекује да ће сведочити.

Максвел се изјаснила да није крива по оптужбама, а њени адвокати кажу да је она жртвено јагње за злочине Епштајна, који је извршио самоубиство 2019. док је чекао сопствено суђење по оптужбама за трговину сексом. Керолин је рекла да је Максвелова рекала другој девојци да јој „покаже шта да ради“ пре него што их је послао горе у Епстајнову собу за масажу да учествују у њеном првом сексуалном сусрету са њим. Рекла је да је на крају имала више од 100 сексуалних сусрета са Епстајном између 14 и 16 година.

Тужиоци тврде да су Епстајн и Максвелова циљали на рањиве девојке са тешким животним причама. Керолин је рекла да је одрасла у оближњем Вест Палм Бичу са непажњом мајком која је била алкохоличарка и зависница од дроге и да је школу напустила у седмом разреду. На питање тужиоца Морин Комеј како се издржавала у то време, Керолин је одговорила: „Отишла сам у кућу господина Епстајна и тако сам добила новац.

Коми ју је испитивао око сат времена. Већи део уторка поподне је затим преузело дуготрајно, понекад мукотрпно унакрсно испитивање адвоката одбране Џефрија Паљуке, које је указало на бројне недоследности између Керолининог сведочења на суђењу и навода које је изнела у тужби против Епстајна и његове помоћнице Саре Келен 2008. али не и Максвел. Керолин је рекла да је тужба решена за око 250.000 долара, а касније је добила око 2,8 милиона долара од Епстајнове имовине. На клупи, Керолин је рекла да ју је са Максвелом и Епстајном упознала Вирџинија Жуфре, која је јавно оптужила Максвела и Епстајна за злостављање, али не сведочи на суђењу. Гиуфре тренутно тужи Максвела, као и принца Ендруа и професора права са Харварда Алана Дершовица, за које тврди да су били део групе моћних мушкараца којима је Епстајн понудио за секс. Ендру и Дершовиц су обојица одбацили Гиуффреову тврдњу.

Према Керолин, Максвел је први замолио Гиуфре да је одведе у Епштајнову собу за масажу. Пре него што је Епштајн стигао, Гиуфре је отворио сто за масажу, спремио га и затим скинуо одећу док је Керолин носила само доњи веш. Онда је ушао Епштајн, перући зубе. Керолин је рекла да су две девојке масирале Епстајна, а затим је гледала како Гиуфре има секс са њим.

- Седела сам на каучу испред њих - рекла је Керолин док је почела да плаче.

Након тога, она, њен тадашњи дечко или њена мајка би добијали позиве од Максвела или Келена да закажу друге састанке за масажу. Епштајн би понекад слао ауто по њу, или би је њен дечко или мајка одвезли до његове куће.

Једном приликом када је имала 14 година, Керолин је рекла да јој је Максвел пришао док је стајала гола у соби за масажу и коментарисао њене бокове и груди.

- Рекла је да имам добар тип тела - рекла је Керолин и додала да јој је Максвел тада додирнуо груди, бокове и задњицу. - Рекла је да имам сјајно тело за господина Епштајна и његове пријатеље.

Када је имала око 15 година, Епстајн је замолио Керолин да доведе друге девојке на масажу, сведочила је она. Рекла је да је на крају довела још једну 15-годишњакињу и две девојчице од 16 година. Епштајн јој је плаћао 600 долара по масажи, док су њени пријатељи били плаћени 300 долара, присећа се. Керолин је рекла да је новац користила за куповину дроге, јер се окренула марихуани, кокаину и другим супстанцама. У два наврата током којих ју је Максвел звао да масира Епстајна, позвао је још две девојке да се упусте у групни секс, рекла је Керолин.

Сведочила је да је направила „паузу“ од Епстајна да побегне са својим дечком. Она се вратила Епстајну када је имала 18 година јер је имала сина и требао јој је новац, рекла је.

Максвелова одбрана је у уводним изјавама тврдила да су њени тужиоци измислили или улепшали тврдње против ње у нади да ће добити више новца од Епштајнове имовине. Током унакрсног испитивања, Паљука је рекла да је Керолин у својој тужби тврдила да ју је Епстин једном приликом позвао на масажу, али је позив приписао Максвелу на суђењу.

- Тако пише - рекла је Керолин о тужби. - али није било тачно.

Паглиуца је покушао да уведе цело тужбу од 91 странице у доказе, али га је амерички окружни судија Алисон Нејтан ограничио на питања о неколико параграфа, укључујући зашто су се променили одређени детаљи њених сексуалних сусрета са Епштајном и зашто је рекла у оделу које је упознала Епштајн 2002. уместо 2001. године.

- Ваша прича се значајно променила између 2007, 2008. и 2009. године? - Паглиуца упита Керолин.

- Не - инсистирала је.

Под испитивањем од стране Комија, Керолин је рекла пороти да је једном ухапшена због поседовања кокаина и да је такође провела 52 дана у затвору јер је заложила украдени Ксбок. Такође је рекла да тренутно узима Ксанакс, Метадон и још један лек за лечење шизофреније, али да је болест није спречила да прави разлику „између истине и лажи“.

Максвелови адвокати су у понедељак агресивно испитивали „Кејт“, још једног Максвеловог оптуженика, о њеној претходној употреби дроге, сугеришући да је то можда нарушило њено сећање на догађаје. Кејт је то демантовала. Паглиуца је на сличан начин питао Керолин о њеној употреби дрога, питајући је да ли је зависна од бензодиазепина.

- То је Ксанакс, који узимам за анксиозност - рекла је.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)