"БЕСАН САМ ЗБОГ СНИМКА": Џонсон се извинио због журке у Даунинг стриту током локдауна

Танјуг

08. 12. 2021. у 14:35

ПРЕМИЈЕР Велике Британије Борис Џонсон извинио се данас због видео-снимка на којем се види како се његово особље смеје због извештаја о журки у Даунинг стриту 10, током строгог ковид локдауна 2020. године, рекавши да је бесан јер му је речено да уопште није било журке.

БЕСАН САМ ЗБОГ СНИМКА: Џонсон се извинио због журке у Даунинг стриту током локдауна

Фото Архива

- Такође, био сам бесан јер сам видео тај снимак. Безрезервно се извињавам због увреде коју је изазвао тај снимак и извињавам се због утиска који оставља клип. Али, понављам... Када су се појавиле гласине, уверавали су ме више пута да није било журке и да антиковид мере нису биле прекршене - казао је Џонсон, пренео је Ројтерс.

Британска телевизија "ИТВ њуз" објавила је снимак од прошлог децембра, на којем се стиче утисак да се званичници кабинета британског премијера шале на рачун одржавања божићне забаве у Даунинг стриту 10, само четири дана након што се тај догађај десио, у тренутку када су на снази биле строге ковид мере у Великој Британији.

Особље кабинета премијера Бориса Џонсона се може чути на снимку како се смеје и помиње "сир и вино", док је тадашња портпаролка премијера Бориса Џонсона Алегра Стратон приметила да "дефинитивно није било социјалног дистанцирања", додаје Ројтерс.

Снимак од 22. децембра 2020. је, како наводи Ројтерс, проба за конференцију за новинаре Даунинг стрита, које је Стратон требало да води, а особље у сали поставља измишљена питања како би јој помогло у припреми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)