ПРЕСЕО ИМ БОЖИЋ: Скоро шпанских 70 медицанара заразило се на прослави

Танјуг

07. 12. 2021. у 18:17

СКОРО 70 медицинских радника који су присуствовали великој божићној прослави у јужној Шпанији заразило се корона вирусом, саопштиле су данас власти те земље.

ПРЕСЕО ИМ БОЖИЋ: Скоро шпанских 70 медицанара заразило се на прослави

Фото: ЕПА

Како преноси ББЦ, већина од 68 заражених су лекари и медицинске сестре који раде на одељењу интензивне неге у регионалној болници у Малаги. Здравствене власти су саопштиле да су сви били на забави прошле среде којој је присуствовало око 170 људи. У саопштењу се додаје да су заражени медицинари у потпуности вакцинисани, као и да немају никакве симптоме вируса.

У локалним извештајима се наводи да су лекари и медицинске сестре из других одељења регионалне болнице Малаге у Андалузији прераспоређени како би покрили своје колеге.

Епидемија је повећала забринутост од ризика ширења ковида-19 на друштвеним догађајима током божићног периода, а здравствене власти у Андалузији саветовале су медицинско особље да не присуствује божићним забавама, наводи ББЦ.

Као и многе европске земље, и Шпанија је забележила пораст броја заражених коронавирусом последњих недеља, што је изазвало страх од четвртог таласа како се приближавају хладнији зимски месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)