КО БИ ПОБЕДИО ДА СУ ДАНАС ИЗБОРИ У САД? Резултат изненадио многе

Новости онлине

07. 12. 2021. у 09:08

ИСТРАЖИВАЊЕ ко би победио у трци Џоа Бајдена и Доналда Трампа, да се данас одржавају амерички председнички избори, показало је да републикански кандидат има убедљиву предност.

КО БИ ПОБЕДИО ДА СУ ДАНАС ИЗБОРИ У САД? Резултат изненадио многе

Фото АП

Истраживање које су урадили Центар за америчке политичке студије Универзитета Харвард и позната анкетарска компанија "Харис" показало је да би за Доналда Трампа гласало 48 одсто учесника, док би Џоа Бајдена подржало 45 одсто гласача, пише "Хил". Неодлучних је било осам одсто.

Међу женама оба кандидата имају идентичну подршку, по 46 одсто. Мушкарци више подржавају Трампа са 50 одсто, док Бајден међу њима има 43 одсто подршке.

Џо Бајден убедљиво води међу урбаном популацијом са разликом од 20 одсто, у предграђима је такође у предности са четири одсто, док је Трамп суверен у руралним подручјима са предношћу од 33 одсто.

Када је у питању подршка председничкој кандидатури за изборе 2024, Трамп међу републиканцима готово да нема противника, будући да га подржава 67 одсто републиканских гласача, док је другопласирани некадашњи потпредседник Мајк Пенс са девет одсто, а трећи гувернер Флориде Рон Десантис са осам одсто.

Истраживање је спроведено од 30. новембра до 2. децембра на узорку од 1.989 Американаца.

Ово истраживање показало је, као и нека друга ранија, да популарност Џоа Бајдена пада, пошто га негативно оцењује 51 одсто учесника.

Када су у питању партије, демократе су добиле 45 одсто позитивних и 55 одсто негативних оцена. Са друге стране, републиканце подржава 49 одсто испитаника, док је 51 одсто њих против.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)