НОВА ПРАВИЛА У ЊУЈОРКУ: Обавезна вакцинација за раднике у приватном сектору

Танјуг

06. 12. 2021. у 16:01

СВИ послодавци приватног сектора у Њујорку мораће да наложе обавезну вакцинацију против коронавируса својим радницима према новим правилима која је данас објавио градоначелник Бил де Блазио.

НОВА ПРАВИЛА У ЊУЈОРКУ: Обавезна вакцинација за раднике у приватном сектору

Г.Шљивић

Одлука ће почети да се примењује 22. децембра и има за циљ да спречи нагли пораст инфекција коронавируса током сезоне празника и хладнијих месеци, рекао је градоначелник де Блазио у емисији "Јутро Џо" за МСНБЦ, пренео је АП.

- Ми у Њујорку смо одлучили да заиста учинимо нешто храбро како би зауставили даљи раст инфекција ковида-19 и опасности које свима нама прети - рекао је он и додао да ће сви послодавци у приватном сектору у Њујорку бити обухваћени овим новим правилом од 22. децембра.

Вакцина против ковида-19 је већ обавезна за наставнике, полицајце и ватрогасце у Њујорку, а прошле недеље је најављено да ће бити обавезна и за запослене у приватним и верским школама.

Де Блазио је рекао да очекује да ће ново правило преживети све правне изазове.

Тренутне, важеће антиковид мере у Њујорку укључују најмање једну дозу вакцине за ресторане у затвореном, просторе за забаву и фитнес центре.

А према новим мерама, одраслима изнад 12 година биће потребне две дозе за обедовање у затвореном простору, забаву и теретане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)