СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ТУРКЕ: Ердоган открио о чему се ради

Novosti online

05. 12. 2021. у 20:43

ПРЕДСЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је како ће минималне плате у Турској бити усклађене тако да ће бити надокнађени губици, чиме ће бити растерећени грађани с ниским примањима.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ТУРКЕ: Ердоган открио о чему се ради

Фото: Профимедиа/Emmanuel DUNAND

Ердоган је боравио у југоисточном турском граду Сиирту, где је на Тргу Демократије 15. јула свечано отворио више завршених инфраструктурних пројеката, међу којима мост Зарова, брану и хидроцентралу Сирван, те погон за производњу металног цинка.

- Млади можда не знају, али вратимо се 20 година уназад. Да ли је овде постојао аеродром, да ли овде уопште било путне инфраструктуре, да ли смо имали универзитет - упитао је Ердоган, напомињући како данас Сиирт све то има.

Говорећи о фабрици за производњу металног цинка, Ердоган је рекао како је то највећа индустријска инвестиција у овом граду.

- Кренуће с 50.000 тона производње годишње, а уз додатна улагања повећаће се на 120.000, а потом и на 250.000 тона капацитета - рекао је Ердоган.

Говорећи о економској ситуацији, Ердоган је рекао како су резерве Централне банке Турске износиле 27,5 милијарди те да су данас порасле на 126 милијарди долара.

- Растеретићемо грађане с ниским примањима тако што ћемо минималну плату ускладити и поставити на ниво који ће надокнадити губитке - поручио је Еродган.

Подвукао је како ће увек бити уз произвођаче и послодавце.

- Увек ћемо бити на страни произвођача и послодавца. Бићемо уз вас с ниским каматама - поновио је Ердоган, те додао: - За не тако дуго времена, ако Бог да, сва та кретања цена и курса ставићемо на разумну и стабилну линију.

(ТРТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)