ДЕЦИ ОТКАЗАНЕ СВЕ ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ: У Белгији нове мере у школама због ширења ковида

Танјуг

05. 12. 2021. у 07:49

БЕЛГИЈА уводи строже мере трећи пут за три недеље, објавила је белгијска влада јер се не смањује број заражених и хоспитализованих.

ДЕЦИ ОТКАЗАНЕ СВЕ ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ: У Белгији нове мере у школама због ширења ковида

Фото: Танјуг

Премијер Александер Де Кро рекао је на конференцији за медије да је актуелни талас озбиљнији него што се очекивало и да су стопе "заражавања међу највишима у Европи".

Белгија у протеклих недељу дана у просеку има 17.862 случајева дневно, а хоспитализовано је више од 3.700 људи, преносе локални медији.

Школе су обухваћене новим мерама против ширења заразе. Деца од шест година и старија морају носити маску и отказане су им све ваннаставне активности. Основне школе и вртићи завршиће с радом 20. децембра, недељу дана раније, док се у тек половини средњих школа настава одржава у учионицама.

Забрањене су активности у затвореном простору, изузев свадби, погреба и приватних окупљања. Догађаји у затвореном простору ограничени су на 200 особа. Дворански спортови смеју да се одржавају, али без публике.

Упркос нагађањима, не уводе се нове рестрикције угоститељском сектору. На божићним сајмовима потребно је показати ковид-потврду о вакцинацији, или негативном тесту и обавезно је ношење маски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)