ЗЕЛЕНСКИ, ОДЛАЗИ! Велике демонстрације у Кијеву, захтевају оставку председника (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

01. 12. 2021. у 22:56

У КИЈЕВУ су одржане демонстрације грађана незадовољних политиком украјинских власти. Главни захтев учесника протеста била је оставка председника Владимира Зеленског.

ЗЕЛЕНСКИ, ОДЛАЗИ! Велике демонстрације у Кијеву, захтевају оставку председника (ФОТО/ВИДЕО)

Фото pred.admin.Ukr

Учествовало је неколико хиљада људи који су прошетали до дела града где се налазе седиште Зеленског, зграда владе и министарства, као и парламент.

Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky

Они су засули канцеларију председника ситним предметима, узвикујући: "Импичмент", "Зеленски, одлази".

Према речима учесника протеста, вечерас је почела неограничена кампања за "потпуну промену власти" у земљи и то мирним путем, без проливања крви.

Позвали су "све опозиционе патриотске снаге" да се уједине.

Протест је протекао мирно, а демонстранти, као и полиција чије је присуство било значајно на улицама Кијева, су се разишли.

Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky

Неки од учесника протеста су носили заставе националистичке странке Национални корпус (настала на бази батаљона "Азов" против чијих чланова је у Русији покренут кривични поступак) , странке "Слобода", као и странке некадашњег председника Петра Порошенка.

Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky

Подсетимо, председник Украјине је недавно рекао да располаже информацијама да ће у Украјини 1. децембра бити извршен државни преврат.

- Добио сам информацију да ће 1. децембра у нашој земљи бити покушан преврат... То није само информација агенција, имамо и снимак где представници Украјине са представницима Русије, да тако кажемо, разматрају учешће Рината Ахметова у државном преврату у Украјини и да ће за то бити употребљено милијарду долара - рекао је недавно Зеленски.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)