ОН ЈЕ КЛОВН, СВЕ ПРЕТВАРА У ПРОБЛЕМ: Француски медији брује, Макрон извређао Џонсона током посете Загребу

Новости онлине

01. 12. 2021. у 22:27

ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон наводно је вређао премијера Велике Британије Бориса Џонсона прошле недеље, током посете Хрватској, пише МејлОнлајн.

ОН ЈЕ КЛОВН, СВЕ ПРЕТВАРА У ПРОБЛЕМ: Француски медији брује, Макрон извређао Џонсона током посете Загребу

Фото: Ludovic Marin, Pool Photo via AP/AP Photo/Frank Augstein

Француски председник је Џонсона назвао кловном, а све је почело телефонским разговором који су њих двојица обавили поводом трагедије на Ламаншу, у којој се удавило 27 миграната покушавајући да стигну до британске обале.

Током разговора, саветници француског председника су видели да је Џонсон твитовао писмо које је послао Макрону, а које Макрон још није стигао ни да прочита.

- Џонсон разговара са мном, приземан је и све је у реду, водимо разговоре као одрасле особе, и онда нас "зезне" на крајње неелегантан начин - рекао је наводно Макрон својим саветницима. "Увек исти циркус", додао је он.

Француски председник је такође наводно тврдио да је, пошто је Уједињено Краљевство иступило из Европске уније, Џонсон схватио да је "то катастрофално за Британце".

- Он себе представља као жртву, од Француске прави жртвено јагње, и покушава да сваку упрошћену ситуацију претвори у комплексан проблем. У овој смо ситуацији од марта - наводно је рекао Макрон, пише МејлОнлајн.

Макрон додаје да ће Борис Џонсон у четири ока рећи да му је "жао што се тако понаша, али да мора да одговори на јавно мњење."

- Веома је тужно видети велику земљу, са којом бисмо могли да урадимо толико, а коју води кловн - рекао је Макрон, пре него што је наводно додао да "Џонсон има став безвредног човека".

Јелисејска палата није коментарисала ове наводе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)