У БЕЛГИЈИ НОВИ СЛУЧАЈ ОМИКРОНА: Болнице одлажу операције

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 16:08

У БЕЛГИЈИ је идентификован нови случај инфекције новим својем корна вируса - омикрон.

У БЕЛГИЈИ НОВИ СЛУЧАЈ ОМИКРОНА: Болнице одлажу операције

Фото: Танјуг/АП

У питању је вакцинисана особа која није имала контакт са првим идентификованим носиоцем овог вируса на територији Белгије, која није сама путовала у иностранство, али је имала контакте са неким ко је путовао.

Лекари додају да су симптоми инфекције код ове особе благи.

- За сада имамо два потврђена случаја омикрона у Белгији. Ова два пацијента нису повезана. Број заражених би могао да достигне 10 у наредним сатима - поручио је микоробиолог Емануел Андре, задужен за белгијску национлану ковид-19 лабораторију.

Белгијске националне власти позвале су јуче све болнице у Белгији да одмах одложе све нехитне третмане за две недеље како би се ослободили кревети за пацијенте са корона вирусом.

Процена је се да ће се до 10. децембра на интензивној нези у белгијиским болницма нећи преко 1000 ковид пацијената.

На две недеље одлажу се све нехитне операције и активности које користе интензивну негу, класичне хоспитализације које не користе интензивну негу као и хируршке једнодневне интервенције које не користе интензивну негу.

Операције и терапије  које спашавају животе као што су хемотерапија, дијализа или неопходна рехабилитација ће се наставити као и до сад.

- Извесно је да ће се прилив ковид пацијената наставити и у наредним недељама. Ово више не можемо спречити, а нове мере ће дати ефекат тек у наредном периоду - упозоравју белгијске здравствене власти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића