РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ОБЈАВИЛО СНИМАК: Погледајте како изгледа искрцавање ракете „Јарс“ у ракетни силос (ВИДЕО)

Новости онлајн

29. 11. 2021. у 16:22

МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је снимке утовара интерконтиненталне балистичке ракете „Јарс“ у Козељској ракетној јединици у Калужској области.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ОБЈАВИЛО СНИМАК: Погледајте како изгледа искрцавање ракете „Јарс“ у ракетни силос (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/ТВ Звезда

- Ракета се инсталира у силос за лансирање помоћу специјалне транспортне и утоварне јединице. Сложене технолошке операције трају неколико сати - навели су у Министарству.

Како су саопштили у Министарству одбране Русије процес је трајао неколико сати.

Козељска ракетна јединица у Калужској области је прва која је опремљена стационарним ракетним системом „Јарс“. Поновно наоружавање Ракетне војска стратешке намене укључује и стварање нове социјалне инфраструктуре.

- Спровођење планираних активности за 2021. годину које подразумевају поновно наоружавање Ракетне војске стратешке намене повећаће удео модерних ракетних комплекса стратешке намене и могућности за обављање задатака нуклеарног одвраћања - додали су у Министарству.

Главна предност комплекса РС-24 „Јарс" је то што ракета одједном може да понесе четири борбена блока од којих сваки има снагу од 300 до 500 килотона. Повећан је и домет који износи 12.000 километара. Поред тога, „Јарс" има систем који му омогућава да лансира ракету из било које позиције на којој се налази и да се не везује за раније назначене позиције.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)