МОЋНА ПУТИНОВА АРМИЈА ПОСТАЈЕ ЈОШ ЈАЧА: Руска војска следеће године добија нове авионе са хиперсоничним оружјем

Novosti online

29. 11. 2021. у 08:31

НОВИ авиони са хиперсоничним наоружањем биће предати на борбено дежурство ваздухопловним војним јединицама Ваздушно-космичких снага Русије следеће године, изјавио је у интервјуу за лист „Красна звезда“ заменик главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага генерал-пуковник Андреј Јудин.

МОЋНА ПУТИНОВА АРМИЈА ПОСТАЈЕ ЈОШ ЈАЧА: Руска војска следеће године добија нове авионе са хиперсоничним оружјем

Фото: AP Photo/Sergei Grits

- Следећа година у ваздухопловним војним јединицама Ваздушно-космичких снага проглашена је за годину летачке обуке, а за противваздушну, противракетну одбрану и космичке снаге – за годину борбеног дежурства. Такође нам предстоји да ставимо на борбено дежурство и перспективне моделе оружја, војне и специјална технике, укључујући и хиперсонично оружје - прецизирао је он.

Јудин је додао да је у оквиру државног одбрамбеног налога у 2022. години планирана набавка више од 200 јединица основног наоружања, војне и специјалне технике.

Русија је тренутно једина земља на свету са хиперсоничним ракетама на дужности или у високом степену борбене готовости. Оружане снаге Русије имају авионске системе „Кинџал“ са хиперсоничном ракетом, хиперсонична ракета „Циркон“ је на државним испитивањима, а у служби су и стратешке ракете са хиперсоничним блоком „Авангард“.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)