БЕЛОРУСКИ ЗВАНИЧНИК: Рачунамо на подршку Русије ако НАТО крене

Танјуг

28. 11. 2021. у 23:15

БЕЛОРУСИЈА ће рачунати на Русију уколико се ситуација на западној граници погорша због акција НАТО, изјавио је данас државни секретар Белоруског безбедносног савета Александер Волфович.

БЕЛОРУСКИ ЗВАНИЧНИК: Рачунамо на подршку Русије ако НАТО крене

Фото: Pixabay

- Анализуријајући број јединица на територијама суседних земаља, сматрам да је исувише рано да се прича о било каквој претњи или конфликту. Мислим да пољски и лидери балтичких земаља схватају да би агресија против Белорусије донела више проблема него користи. Наше оружане снаге су способне да одговоре на агресију. Ако мисле да укључе снаге НАТО, имамо нашег стратешког партнера, комшију, велику и моћну Русију иза себе - рекао је Волфович, пренео је ТАСС.

Према његовим речима, одлуке да се одрже заједничке ваздушне вежбе са Русијом "нису предузете јуче, ни прекјуче, а ни дан пре тога".

- Руски авиони су долазили код нас на принципу ротације од 2013. године. Заједничке посаде изводе патролне мисије дуж државне границе - навео је он.

Он је додао да то није рађено толико често као у суседним земљама, где авиони САД изводе вежбе два до три пута недељно, и "не само ту, већ и широм целе Европе, изнад балтичких земаља и Пољске".

- Шта вежбају? Вежбају како да боље баце бомбе на Белорусију и Русију - нагласио је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)