ЕВРОПСКА УНИЈА УТРОСТРУЧИЛА СРЕДСТВА: Пољска, Летонија и Литванија добијају 200 милиона евра за заштиту граница од миграната

Novosti online

28. 11. 2021. у 18:27

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да је донета одлука да се средства које ће Европска унија доделити Летонији, Литванији и Пољској за заштиту граница – утроструче.

ЕВРОПСКА УНИЈА УТРОСТРУЧИЛА СРЕДСТВА: Пољска, Летонија и Литванија добијају 200 милиона евра за заштиту граница од миграната

Фото: ЕПА

- Литванија је већ добила 37 милиона евра у виду хитне помоћи. Међутим, како сам раније саопштила, утростручићемо средства које ЕУ издваја за заштиту граница Летоније, Литваније и Пољске у износу до 200 милиона евра за ову и следећу годину - изјавила је председница Европске комисије у Вилњусу.

Фон дер Лајенова је такође истакла да су све акције Европске уније у вези са увођењем санкција против одређених лица и одређених институција координисане са Великом Британијом, САД и Канадом.

У последње време Литванија, Летонија и Пољска јављају о расту броја приведених илегалних миграната из земаља Блиског истока и Африке на граници са Белорусијом и оптужују Минск за стварање мигрантске кризе. Минск демантује све оптужбе. Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да Минск више неће спречавати прилив илегалних миграната у земље ЕУ – због санкција Запада за то нема ни новца ни снаге.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)