САД ИГРАЈУ ОПАСНУ ИГРУ: Амерички портал упозорава - "То може довести до нуклеарног рата са Русијом"

Novosti online

28. 11. 2021. у 17:58

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе морају одустати од конфронтације са Русијом у Украјини, јер та земља није у сфери интереса Вашингтона, пише лист „Бизнис инсајдер“.

САД ИГРАЈУ ОПАСНУ ИГРУ: Амерички портал упозорава - То може довести до нуклеарног рата са Русијом

Захтеви да се појачају НАТО трупе, Фото ZPortal

- Да ли (амерички председник Џозеф) Бајден намерава да шаље младе Американце и Американке да се боре и умиру за Украјину? Реторика председничке администрације не одговара интересима наше земље и знатно повећава ризик од тога да Америка буде увучена у рат са Русијом - пише новинар Саша Глезер.

Према његовом мишљењу, давањем Кијеву квази-безбедносних гаранција, Вашингтон игра изузетно опасну игру која ће изазвати сукоб са нуклеарном силом.

Улазак Украјине у НАТО приближиће оружане снаге Алијансе руским границама, наглашава аутор чланка и истиче да је за Москву изузетно важно да спречи такав сценарио због чега ће учинити све што је у њеној моћи.

- Бела кућа мора тачно да процени да ли вреди започети трећи светски рат због територије које нема велики значај за безбедност Америке - констатује Глезер.

Истовремено истиче да је Русија већ доказала да је спремна да сноси значајне трошкове како би спречила Украјину да се оријентише на Запад, јер године економског притиска и санкције нису измениле спољнополитички правац Москве.

Са друге стране, Сједињене Америчке Државе нису заинтересоване за Кијев, стога не треба да стварају предуслове за нуклеарни сукоб, упозорава колумниста.

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)