КИНА БИ МОГЛА ИМАТИ 630.000 ЗАРАЖЕНИХ ДНЕВНО: Опасно би било укидати рестриктивне мере!

Танјуг

28. 11. 2021. у 07:53

КИНА би се могла суочити с више од 630.000 случајева заразе ковид-19 дневно, ако одустане од политике нулте толеранције укидањем ограничења путовања и приклони се западним приступима, показало је најновије истраживање математичара са Универзитета у Пекингу.

КИНА БИ МОГЛА ИМАТИ 630.000 ЗАРАЖЕНИХ ДНЕВНО: Опасно би било укидати рестриктивне мере!

Фото: АП

У извештају који је Кинески центар за контролу и превенцију болести објавио у публикацији Чајна ЦДЦ Викли, математичари су навели да Кина не може себи да приушти укидање ограничења путовања без ефикаснијих вакцинација или специфичних третмана, преноси Ројтерс.

- Наши су резултати јасно упозорили да, за сада, нисмо спремни да прихватимо ''отворене'''' стратегије које се темеље искључиво на хипотези о имунитету стада изазваном вакцинацијом коју заговарају одређене западне земље - каже се у извештају.

Математичари су упозорили да се њихове процене темеље на основним аритметичким прорачунима и да су потребни софистициранији модели за проучавање еволуције пандемије ако се укину ограничења путовања.

На пример, ако би Кина усвојила стратегију Сједињених Држава за пандемију, дневни број нових случајева достигао би најмање 637.155 наводи се у извештају.

Ако би заузела исти приступ као Британија, дневни број случајева достигао би 275.793, а ако би следила пример Француске, достигла би дневно 454.198 оболелих, наводи се.

Кина је задржала политику нулте толеранције према ковид-19, рекавши да је важност сузбијања локалних случајева већа од поремећаја које изазивају напори да се уђе у траг, и да се изолују и лече заражени.

Кина је у суботу пријавила 23 нова потврђена случаја корона вируса, што је мање у односу на 25 дана раније, објавило је данас њено здравствено тело.

Светска здравствена организација у петак је означила нову варијанту корона вируса откривену у Јужној Африци као забрињавајућу, што је подстакло неке земље да уведу ограничења путовања.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)