ВЕЋ ЈЕ СТРАДАЛО ТРОЈЕ ЉУДИ: Ледена олуја "Арвен" дивља Великом Британијом - чупа дрвеће, издато црвено упозорење за опасно време (ВИДЕО)

Срна

28. 11. 2021. у 00:24

ТРИ особе су погинуле у налету олује која је погодила делове Велике Британије.

ВЕЋ ЈЕ СТРАДАЛО ТРОЈЕ ЉУДИ: Ледена олуја Арвен дивља Великом Британијом - чупа дрвеће, издато црвено упозорење за опасно време (ВИДЕО)

Фото: Принсктин

Погинули су директор школе у Северној Ирској након што му је дрво пало на ауто у Антриму, други мушкарац је погинуо када га је ударило дрво које је пало у Камбрији, а трећа особа је настрадала у Абердинширу, наводи Би-Би-Си у Шкотској, где је без струје остало око 100.000 људи.

Олуја "Арвен" праћена је јаким ветром, кишом и снегом. Удари ветра достизали су брзину од око 157 километара на час у Нортамберленду, а у снегу на путу М62 заглавило се око 120 камиона.

Ретко црвено упозорење на ветар издато је јуче широм источне обале Шкотске и североисточне Енглеске, након што је ветар дувао брзином од око 160 километара на час у Бризли Вуду у Нортамберленду.

Удари ветра су током ноћи погодили "широки део Уједињеног Краљевства", саопштили су метеоролози. Велики број објеката је оштећен, а олуја је чупала дрвеће из корена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)