АМЕРИКАНЦИ ПРОТЕРУЈУ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ! Ударили на њихове породице, амбасадор поручује: "Не тестирајте нас"

Новости онлине

27. 11. 2021. у 20:22

РУСКИ амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је да ће 30. јануара Америку напустити група од 27 руских дипломата, као и да ће још једна иста таква група САД напустити 30. јуна.

АМЕРИКАНЦИ ПРОТЕРУЈУ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ! Ударили на њихове породице, амбасадор поручује: Не тестирајте нас

Фото: Депоситпхотос

Према његовим речима, супружницима дипломата одузимају акредитације, деци не издају визе, стога такве потезе, како оцењује, политиком разбијања породица упркос томе што Америка тврди да веома поштује породичне традиције.

- Протерују наше дипломате. И даље гледају на нас као на противнике, атмосфера је затрована русофобијом - казао је он.

Такође је рекао и да је приступ Америке према Русији „једностран“, будући да Вашингтон са Москвом преговара искључиво о тим питањима који су од њиховог интереса.

- Политика санкција се не мења, политичари само изврћу информацију на своју страну како би оправдали потребу за увођењем додатних санкција - казао је он.

Руски амбасадор је такође упозорио америчке власти да не тестирају снагу руске одбране будући да је то "опасна ствар".

Русија се неће уплашити потенцијала НАТО-а и пружиће адекватан одговор, истакао је.

Додао је и да су оптужбе на рачун Русије о наводној војној претњи Украјини само покушај да се замаскирају неуспеси политике украјинског лидера Владимира Зеленског.

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је да ће 30. јануара Америку напустити група од 27 руских дипломата, као и да ће још једна иста таква група САД напустити 30. јуна."Ми веома отворено и стално говоримо путем медија – Русија никога неће нападати", закључио је Антонов.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)