ШОЈГУ УПОЗОРИО: НАТО дејствује на границама Русије - морамо повећати борбену готовост

Танјуг

24. 11. 2021. у 13:03

РАСТУЋА активност НАТО-а у близини руских граница диктира потребу за одржавањем борбене готовости нуклеарних снага, повећањем потенцијала снага за ненуклеарно обуздавање, укључујући опремање високопрецизним оружјем и ефикасним средствима за уништавање, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

ШОЈГУ УПОЗОРИО: НАТО дејствује на границама Русије - морамо повећати борбену готовост

Фото: Танјуг/АП Пхото

- Тешка војно-политичка ситуација у свету и појачана активност земаља НАТО-а у близини руских граница диктирају потребу за даљим квалитативним развојем Оружаних снага - прецизирао је он на седници колегијума Министарства.

Међу приоритетима развоја Оружаних снага Шојгу је навео „повећање њихове борбене ефикасности, одржавање борбене готовости нуклеарних снага и јачање потенцијала снага за ненуклеарно обуздавање“.

- Данас ћемо чути како се ови задаци решавају у погледу опремања високопрецизним наоружањем, ефикасним средствима за уништавање и савременим наоружањем и опремом - додао је министар.

Пандемија није омела планове

Вирус корона и раст цена сировина нису омели планове за опремање војске и морнарице најновијим моделима борбене технике, истакао је министар.

- И поред ограничења због вируса корона, поскупљења сировина и материјала, успели смо да остваримо планиране показатеље за развој система наоружања војске и флоте. У оквиру реализације Државног програма наоружања од 2018. до 2020. године трупама је испоручено више од 20 хиљада комада основног наоружања, око два милиона јединица технике и пратеће опреме, као и око шест стотина хиљада муниције и наоружања - саопштио је Шојгу.

Према његовим речима, на данашњој седници биће речи о резултатима спровођења актуелног Државног програма наоружања и предлозима за формирање нацрта државне одбрамбене наруџбине за 2022. и за плански период 2023—2024. године.

БОНУС ВИДЕО: 

БЕБУ ПРЕБАЦУЈУ ПРЕКО ЖИЧАНЕ ОГРАДЕ: Снимак настао на аеродрому у Кабулу


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)