СМЕЛА ОЦЕНА ДАНСКИХ МЕДИЈА: Како је Бајден помогао Путину да преузме доминацију у Европи

Новости онлајн

18. 11. 2021. у 08:43

ПРОФЕСОР историје Хенрик Јенсон у колумни за дански лист Јyландс-Постен изразио је мишљење да је одлука америчког председника Џозефа Бајдена да не спречава пуштање у рад руског гасовода „Северни ток 2“ кардинално променила равнотежу снага у Европи у корист Москве.

СМЕЛА ОЦЕНА ДАНСКИХ МЕДИЈА: Како је Бајден помогао Путину да преузме доминацију у Европи

Фото: ЕПА/Депоситпхотос/илустрација

Историчар је оптужио Русију за организацију мигрантске кризе на граници Пољске и Белорусије и нагласио да ЕУ не може да реши тај проблем.

- Пре неколико година ЕУ је могла да разговара са Русијом са позиције силе. Сада то више није случај. Данас је потпуно супротно. Нешто врло важно се десило када је Џозеф Бајден, летос, дао зелено светло Путиновом гасоводу „Северни ток 2“. И то не само за државе кроз које он пролази - написао је Јенсен.

По његовом мишљењу, Европа слаби, не само као геополитички играч који не може да пронађе ефикасну стратегију у условима мигрантске кризе на пољско-белоруској граници, већ и у културном и интелектуалном плану.

Како је указао Јенсон, у водећим европским државама сада постоје снажне групе људи који сопствену цивилизацију сматрају "штетном за свет". Како је објаснио стручњак, они у западној историји виде историју угњетавања. Поред тога, тај покрет не сматра да "културно разводњавање", изазвано повећањем протока миграната, може представљати опасност. Због утицаја овог правца европски руководиоци немају јасну визију нити могу да доносе реалне одлуке о европској безбедности, закључио је Јенсен.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: 

АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ: Његова реакција ће вас одушевити

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (6)

ОДБИО И ЏОНИЈА И БРЕГУ: Популарни певач није хтео да пева у Бијелом дугмету - и дан-данас жали због тога