КО УБИЈА ВИШЕ ЦИВИЛА ИСИС ИЛИ ВОЈСКА САД? Крваво дивљање терориста и америчко ширење демократије

Novosti online

10. 11. 2021. у 16:07

ЧИТАВА област Деир ез-Зора је недавно била сведок два одвојена инцидента, који су резултирали жртвама међу локалним цивилима.

КО УБИЈА ВИШЕ ЦИВИЛА ИСИС ИЛИ ВОЈСКА САД? Крваво дивљање терориста и америчко ширење демократије

Фото: Принтскрин

Прве жртве биле су последица рације америчких снага у једном од села, док се други инцидент догодио када су милитанти ИСИС-а извршили напад на куће цивила у другој области.

У раним сатима 9. новембра, америчке снаге су починиле нови злочин у којем је Абед Нахар ал-Маџул, цивил из ал-Сабе, пао као жртва када су извршили десант у том подручју у присуству милитаната СДФ-а.

Извори су појаснили да је амерички хеликоптер извршио десант у зору у понедељак и ухапсио четворочлану породицу. Током одвођења породице до војног возила СДФ-а, један од чланова породице је покушао да побегне тако да су га америчке снаге намерно убиле упркос томе што су могле да га ухвате и врате у возило живог.

Фото: Твитер/@NotWoofers

Други инцидент догодио се у селу Фиџел у пустињи Абу-Кашаб на западу Деир ез-Зора, где су милитанти из ћелија организације ИСИС извршили истовремене нападе у недељу у поноћ на многе куће у власништву милитаната СДФ-а.

Напад на дом породице Ал-Адс, кућу такозваног шефа јавних послова цивилног савета Деир ез-Зора и две друге куће које припадају борцима СДФ-а, извеле су три наоружане групе ИСИС-а на мотоциклима.

Извори су појаснили да су напади ИСИС-а резултирали убиством цивила из породице Ал-Адс и рањавањем још 4 особе.

Фото: Танјуг/АП

Tekst potpisa

Након тога, до понедељка поподне је преовладавала безбедносна узбуна, у којој је СДФ позвао војна појачања у пратњи америчких хеликоптера који су тражили ћелије које су нападале, а да нису могле да их пронађу.

Међународна коалиција предвођена САД тврдила је да је још једна велика операција против остатака ИСИС-а покренута у источном селу Деир ез-Зора. Саопштено је да су операцију извеле специјалне снаге СДФ-а уз блиску ваздушну подршку САД. Две водеће личности ИСИС-а су наводно ухапшене као резултат операције.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОСТОЈИ ПЛАН БАРБАРОСА 2 Фински политиколог: Циљ НАТО-а - распад Русије, Финска и Шведска део маневра трећег светског рата