ПЕНТАГОН ДЕМАНТУЈЕ АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ: Нема никакве нарочито агресивне војне активности Русије код границе са Украјином

Novosti online

03. 11. 2021. у 19:13

АМЕРИЧКЕ власти не примећују никакву посебно агресивну војну активност Русије у близини границе са Украјином, изјавио је председавајући начелника штабова америчке војске генерал Марк Мили на Безбедносном форуму у Аспену.

ПЕНТАГОН ДЕМАНТУЈЕ АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ: Нема никакве нарочито агресивне војне активности Русије код границе са Украјином

Последње припреме војника за маневре / Фото ТАСС

-Било је много саопштења на ту тему у медијима разних земаља, као што су Украјина, Пољска и друге државе које се граниче са Русијом. То је дошло до западних медија. Оно што ми видимо је значајан број војних премештања са руске странице на граници са Украјином. У суштини, ништа отворено агресивно, оценио је амерички генерал.

Према његовим речима, Русија сваке године изводи вежбе које се називају 'Запад'.

-У априлу је Руска Федерација извела велике вежбе. Шта то значи? Не знамо, за сада је исувише рано говорити. Настављамо да пратимо користећи све наше могућности за то, додао је он.

Фото: Инстаграм/Министарство одбране Украјине

Подсетимо, амерички лист "Политико" објавио је раније сателитске снимке који, по њиховим тврдњама, потврђују да Русија наводно групише снаге и војну технику на граници са Украјином. Истовремено, у чланку се напомиње да су снимци који, наводно, показују да Русија нагомилава тенкове, самоходно оруђе и војни арсенал настали у подручју града Јељња који се налази у Смоленској области (на граници са Белорусијом, а не са Украјином).

Лист „Вашингтон пост“ јавио је 30. октобра да амерички и европски званичници изражавају забринутост јер, наводно, прате пребацивање дела руских снага ка граници са Украјином. У чланку се наводи да су западне земље посебно почеле да примећују ово премештање последњих недеља након што је Русија средином септембра завршила велике војне вежбе са Белорусијом „Запад 2021“.

Међутим, Министарство одбране Украјине демантовало је у понедељак медијске наводе о повећавању група Оружаних снага Русије у близини украјинске границе након завршетка поменутих руско-белоруских вежби.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића