ЈАХУ НАПУСТИО КИНУ: Америчка компанија и формално отишла из најмногољудније земље на свету

И.С.

02. 11. 2021. у 17:34

АМЕРИЧКА компанија Јаху, потврдила је данас да се потпуно повукла из Кине, наводећи као разлог "све изазовније пословно и законско окружење", известила је агенција АП.

ЈАХУ НАПУСТИО КИНУ: Америчка компанија и формално отишла из најмногољудније земље на свету

Фото: АП

Јаху је већ раније смањио своје операције у Кини, а 2015. је затворио и канцеларију у Пекингу, тако да је његово садашње повлачење из те земље више симболично, будући да су неки од његових сервиса, укључујући и веб портал компаније, одавно блокирани.

Одлазак се поклапа са применом кинеског закона о заштити личних података, којим је прописано какве информације компаније могу да прикупљају о корисницима и којим су утврђени стандарди о томе како оне морају да се чувају.

Ово је друга велика америчка технолошка компанија која је у последњих неколико недеља угасила пословање у Кини. Прошлог месеца, Мајкрософтова платформа за повезивање професионалних кадрова ЛинкедИн објавила је да затвара свој кинески сајт, уместо којег ће поставити огласну таблу о слободним радним местима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима