НЕ ПЛАШИМО СЕ: Русија и Белорусија на западне санкције одговарају дубљом интеграцијом

Novosti online

28. 10. 2021. у 00:31

САНКЦИОНИ притисак Запада на Белорусију и Русију нема перспективу, земље ће му се супротстављати продубљивањем интеграције, изјавио је шеф сталне комисије Савета републике Народне скупштине Белорусије за међународне послове и националну безбедност Сергеј Рачков.

НЕ ПЛАШИМО СЕ: Русија и Белорусија на западне санкције одговарају дубљом интеграцијом

Фото: Pixabay

- Увођење економских санкција, политички и дипломатски притисак је пут који нигде не води, нас неће успети да застраше. Заједно смо издржали озбиљније ситуације и сигуран сам да ћемо одолети и сада. Због тога наше владе, лидери држава говоре о продубљивању интеграције - рекао је Рачков.

Такође је подсетио да су у резолуцији Европског парламента која је усвојена 7. октобра Европљани први пут отворено саопштили да се не слажу са продубљивањем интеграције Русије и Белорусије.

Фото АП

- Наравно, не допада им се јачање сарадње две земље, удруживање снага и то не само у економији, јер пакет савезничких програма који ће бити потписан тиче се разноврсних тема повезаних са нашим односима у оквиру Савезне Државе Русије и Белорусије - истакао је белоруски сенатор.

Према његовим речима, Белорусија и Русија имају своје интересе које теже да реализују, а потписивање интеграционих програма омогућиће им да „интензивирају напредак земаља“.

- У току је врло конкретан рад. А који ће тамо бити по реду пакет санкција – пети, шести, то не би требало много да нас занима. Напротив, ако Европљани и Американци на то тако гледају значи да идемо у правом смеру - нагласио је Рачков.

Подсетимо, Европски парламент је усвојио резолуцију 7. октобра у којој захтева од ЕУ увођење додатних мера против Русије, ако настави да подржава Минск.

rs.sputniknews.com

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)