МАЂАРСКА УПОЗОРАВА ЕВРОПУ: Откривено шта планирају међународне бирократе

Танјуг

27. 10. 2021. у 10:56

МАЂАРСКИ министар спољних послова и трговине Петер Сијарто поручио је данас да међународне бирократе, плаћене од европских пореских обвезника, охрабрују мигранте који руше европска правила, законе и стандарде понашања и желе агресивно да наметну свој начин живота.

МАЂАРСКА УПОЗОРАВА ЕВРОПУ: Откривено шта планирају међународне бирократе

Фото Танјуг

- Пољска и балтичке државе морају да се боре са присилном и организованом миграцијом са истока - написао је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто на Фејсбуку, преноси МТИ.

Сијарто, који се састаје у Естонији са министрима спољних послова земаља источног крила НАТО-а, најавио је да је масовна илегална миграција једина тачка дневног реда данашњег састанка.

Он је рекао да миграција сама по себи представља претњу за регион, али је то додатно отежано политиком „међународних организација које су потпуно изгубиле здрав разум“.

Осврћући се на прошлонедељни став Брисела „против ограде“, Сијарто је поручио:

- Ево још једног бисера, јуче се Високи комесар УН за избеглице усудио да каже да Летонија, која мора да мобилише све своје ресурсе да заштити своје границе, треба да промени свој став и пусти мигранте унутра. Дакле, требало би да их пустимо унутра; пусти их на територију Европске уније, па да им онда дамо огромну социјалну подршку.

Мађарски министар је рекао и да су ти исти мигранти повредили пољске граничаре за викенд.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)