КОРАК БЛИЖЕ НАТО-у: Украјина први пут позвана на седницу која је искључиво за чланице Алијансе

Новости онлајн

25. 10. 2021. у 22:04

УКРАЈИНА је први пут позвана да учествује на Конференцији националних директора наоружања НАТО-а којом ће председавати генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

КОРАК БЛИЖЕ НАТО-у: Украјина први пут позвана на седницу која је искључиво за чланице Алијансе

Фото АП

У Бриселу се 26. октобра одржава седница високог саветодавног Комитета Северноатлантског савета за наоружање – Конференција националних директора наоружања. Први пут за више од пола века постојања Комитета позван је представник Украјине да учествује у питањима која су до сада била искључиво у надлежности држава-чланица НАТО-а, саопштио је заменик министра одбране Украјине Александар Носов који ће представљати Кијев на Конференцији, пишу украјински медији.

Према речима Носова, Украјина је и раније била позивана на седнице Конференције, али се сада први пут ради о питањима која се тичу искључиво надлежности чланица НАТО-а: иновације у војно-техничкој сфери, трансформације у сарадњи са науком и војном индустријом и постизање оптималног баланса између војних потреба и буџетских могућности.

Носов је скренуо пажњу на то да ће се Конференција националних директора наоружања Алијансе одржати одмах након што је прошле недеље утврђен нови план одбране савеза током сукоба и криза са циљем планирања хитног формирања снага Алијансе у потребно време и на потребном месту.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Светионик Војводине јачи од НАТО бомби

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)