РУСИ РЕАГОВАЛИ НА ИЗЈАВЕ ЗАПАДНИХ СИЛА: Огласио се представник Москва у УН - позвао на одбрану повеље (ВИДЕО)

Новости онлине

24. 10. 2021. у 17:03

СТАЛНИ представник Русије при УН Василиј Небензја позвао је на одбрану Повеље Уједињених нација у светлу редовних изјава западних држава о потреби да се поштује "светски поредак заснован на правилима".

РУСИ РЕАГОВАЛИ НА ИЗЈАВЕ ЗАПАДНИХ СИЛА: Огласио се представник Москва у УН - позвао на одбрану повеље (ВИДЕО)

Фото: AP Photo/Richard Drew

Небензја је подсетио да су оснивачи организације у Повељу поставили основне циљеве и принципе међудржавне сарадње.

- Само поштујући их човечанство може да крене ка изградњи праведнијег, просперитетнијег и сигурнијег света и спречи нове глобалне ратове - рекао је Небензја у видео-поруци коју је на Твитеру објавила стална мисија Русије у УН поводом Дана УН који се обележава 24. октобра.

- Данас има све више покушаја да се ревидирају међународно-правне норме утврђене Повељом, да се промовише неки светски поредак заснован на правилима. Наш заједнички задатак је да се одбрани Повеља УН. Потврђујемо пуну посвећеност централној и координирајућом улози Уједињених нација у међународним пословима и изјављујемо: наша правила су Повеља УН - нагласио је стални представник.

На Дан УН обележава се годишњица ступања на снагу Повеље организације 1945. године. УН су се званично појавиле од ратификације овог темељног документа.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПО ПРВИ ПУТ - Руски мировњаци увежбавају тактику "дрифтовања" минобацача у Нагорно-Карабаху

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)