ОЗБИЉАН ПОДСТИЦАЈ: У Словенији лекарима бонус ако промовишу вакцинацију

Танјуг

22. 10. 2021. у 10:21

СЛОВЕНАЧКА влада усвојила је пројекат за убрзање стопе вакцинације против ковида-19, којим ће пружити подстицај лекарима опште праксе и њиховим тимовима који активно промовишу вакцинацију.

ОЗБИЉАН ПОДСТИЦАЈ: У Словенији лекарима бонус ако промовишу вакцинацију

Фото: Depositphotos

Наиме, лекари ће имати право на бонусе ако је најмање 45 одсто њихових регистрованих пацијената, старијих од 50 година, примило прву дозу, или је најмање 55 одсто комплетно вакцинисано - преноси словеначка агенција СТА.

Циљ пројекта је повећање стопе вакцинације, посебно међу особама старијим од 50 година, саопштила је словеначка влада после јучерашње седнице.

Пројекат ће потенцијално обезбедити додатне подстицаје за лекаре опште праксе и регистроване медицинске сестре у њиховим тимовима који раде у јавним здравственим установама или у другим пружаоцима јавних здравствених услуга.

Награде ће бити доступне само оним здравственим радницима у тимовима породичне медицине који ће проводити најмање два сата недељно обављајући додатне активности, попут активног приступа појединачним пацијентима, промовисања вакцинације и учешћа у локалним активностима.

Пројекат ће бити финансиран из републичког буџета, саопштила је владина канцеларија за комуникације.

БОНУС ВИДЕО:

ХОРОСКОП ЗА ПЕТАК, 22. ОКТОБАР: Ракови изгубили наду, рибе презаузете

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)