БЕЗ ПОСЛА 300.000 ПРОСТИТУТКИ: У Шпанији криминализоване "лепотице ноћи"

Д. Д. С.

18. 10. 2021. у 13:50

ПРОСТИТУЦИЈА, која је декриминализована у Шпанији 1995. године, после нешто више од четврт века поново се криминализује. Уједињене нације су 2016. године процениле да сексуална индустрија у Шпанији остварује 3,7 милијарди евра, али сада, пошто је шпански премијер Педро Санчез обећао да ће криминализовати проституцију, процењује се да ће се на удару наћи око 300.000 жена које ту раде као проститутке.

БЕЗ ПОСЛА 300.000 ПРОСТИТУТКИ: У Шпанији криминализоване лепотице ноћи

FOTO: Depositphotos

Обраћајући се присталицама на крају тродневног конгреса Социјалистичке партије у Валенсији, Санчез је рекао да та пракса "поробљава" жене. Истраживање из 2009. године је показало да је сваки трећи мушкарац у Шпанији макар једном платио сексуалне услуге. Међутим, други извештај објављен 2009. године сугерише на то да би та бројка могла да износи чак 39 одсто, а студија УН из 2011. наводи Шпанију као трећи највећи центар за проституцију у свету, после Тајланда и Порторика.

Проституција у Шпанији тренутно није регулисана и не постоје казне за оне који нуде плаћене сексуалне услуге својом вољом све док се не одвијају у јавним просторима. Међутим, подвођење или деловање као посредник између сексуалне раднице и потенцијалног клијента је противзаконито.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)