ЕВРОПСКИ ЛИДЕРИ КОЈИ СУ НАЈДУЖЕ НА ВЛАСТИ: Ангела Меркел код Ердогана у опроштајној посети Турској

Танјуг

16. 10. 2021. у 20:50

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел допутовала је у опроштајну посету Турској и на разговоре са председником Реџепом Таипом Ердоганом.

ЕВРОПСКИ ЛИДЕРИ КОЈИ СУ НАЈДУЖЕ НА ВЛАСТИ: Ангела Меркел код Ердогана у опроштајној посети Турској

Фото: АП

У извештају АП се наводи да су Меркелова и Ердоган европски лидери који су најдуже на власти. Председник Турске је изјавио да је у посету дошла његова "драга пријатељица" Ангела Меркел, која је дала велики допринос креирању споразума о избеглицама између ЕУ и Турске и најавио да ће Анкара настојати да одржи добру сарадњу и с новом немачком владом.

- Надам се да ће се успешна сарадња коју смо имали са Ангелом Меркел наставити и за време мандата нове владе Немачке - рекао је Ердоган на заједничкој конференцији за новинаре.

Упркос неслагањима око одредених питања, дијалог с Меркеловом помогао је у решавању разних питања, међу којима су процес приступања Турске ЕУ и избегличка криза, подсетио је Ердоган и захвалио немацкој канцеларки на "истинским напорима" које је уложила у решавање билатералних и регионалних питања, посебно кризе у Сирији, пренела је Хина.

Меркелова је изразила очекивање да ће нова влада у Берлину настави да ради на геостратешкој сарадњи са Турском, премда, како је рекла, досадашњи резултати Турске у сфери људских права и слобода појединца и даље остају камен спотицања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)