МЕСТО СТРАВЕ - ДЕСЕТИНЕ ТУРИСТА ПОЈЕДЕНО? Две девојке отишле у шетњу и више се нису вратиле (ВИДЕО)

Novosti online

13. 10. 2021. у 23:23 >> 01:23

У ПРОЛЕЋЕ 2014. две студенткиње из Холандије, Лисан Фрон (22) и Крис Кремерс (21) отишле су у Панаму.

МЕСТО СТРАВЕ - ДЕСЕТИНЕ ТУРИСТА ПОЈЕДЕНО? Две девојке отишле у шетњу и више се нису вратиле (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Тамо су отишле из два разлога: Да би волонтерски подучавале локалну децу и да би истраживале нову државу.

Због грешке у комуникацији, прерано су стигле у планински градић Boquete, у близини границе с Костариком. Крис је записала у свом дневнику да нису љубазно дочекане те да ће покушати сутра доћи до надређене особе како би решиле проблем преурањеног доласка. Брзо су одлучиле да корисно искористе време па су кренуле у истраживање околине. Кренуле су на излет према оближњем активном вулкана Барú, у пратњи пса породице код које су биле смештене.

ЗНАК ЗА УЗБУНУ

Након неког времена пас се вратио сам без девојака, што је свима било чудно. Сутрадан се нису појавиле на договорено налажење с водичем који их је требао упознати с градом и то је био знак за узбуну. Деоница пута на коју се се одважиле није била тешка јер је дуга свега три километра и пролазила је кроз шумовито подручје. Већина туриста се добро сналазила на том подручју, тако се барем говорило... Са собом су понеле само ранац и у авантуру су кренуле заједно с псом названим Блуе. Тада су последњи пут виђене живе.

ПОТРАГА ЗА ДЕВОЈКАМА

Заједница је одлучила да реагује када нису дошле на договорен састанак с водичем, а истовремено су и родитељи схватили да нешто није у реду јер им се девојке нису јављале.

Потрага са копна и ваздуха је започела 3. априла 2014. године. Током потраге пронађен је њихов ранац, у којем су биле сунчане наочаре, фотоапарат, два мобилна телефона, новац, делови доњег веша, пасош и боца с водом. Родитељи девојака су 6. априла сели на авион и кренули на пут према Панами заједно с холандским истражитељима.

Нађени телефони у ранцу су показали да су девојке још истог дана телефоном тражиле помоћ хитних служби у Панами и Холандији. Нажалост у том пределу није било сигнала и нису могле добити никога. У фотоапарату је било пуно фотографија, али њихов садржај се пред крај изменио. Од веселих и безбрижних девојака појавила су се на фотографијама забринута лица, а снимани су и неки необични кадрови. Иако су већину фотографија одрадиле девојке, изгледало је да је последње фотографије сликао неко други. На њима је видљиво да је једна од девојака задобила ударац у главу.

Праћење њихове путање показује да су изненада променили смер. Чудно је и да је одећа Крис пронађена сложена уз обалу реке.

ОСТАЦИ ДЕВОЈАКА НАЂЕНИ ПОСЛЕ ДВА МЕСЕЦА

Непознати људски остаци пронађени су у градској околини два месеца касније, а ДНК анализа је показала да је реч о телима ових девојака. Откривени су делови костију, коже и других делова тела, али и даље није било јасно како су умрле и шта се ту тачно догодило. Последњи пут су виђене у самом граду са својим сународницима. Према представницима власти у Панами, девојке су ишле кроз шуме док се једна није тешко повредила, а друга је кренула по помоћ. Морате признати да је прича мало "шупљикава" јер није баш вероватно да би обе скончале готово на исти начин, што значи исецкане у комадиће.

ВИШЕ ДЕСЕТИНА ТУРИСТА НЕСТАЛО НА ТОМ ПОДРУЧЈУ

Могуће је да су девојке жртве трговаца органима, наркокартела или да су их домороци убили и појели. Питање је зашто панамске власти овом случају, као и неким другим, нису посветиле више пажње. Између 2009. и 2017. на том подручју је нестало или умрло више од двадесетак туриста. Наравно, у питању је профит јер је Панама великим делом усмерена на туризам и то би земљи донело негативан публицитет, који би је ставио на попис несигурних земаља. Иако се део земље који граничи с Колумбијом сматра несигурним, овај део на граници с Костариком третира се још увек као сигурно подручје. Случај је поново активиран током 2017. јер сви докази упућују да су тела жена раскомодана и намерно разбацана по овом подручју. За сада недостају главе и делови трупа, пише сајт Повијест. Што се тиче овог случаја - пуно је питања, а мало одговора.

(СрбијаДанас)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)