ПУТИН УПОЗОРАВА: Терористи из Ирака и Сирије се окупљају у Авганистану

Novosti online

13. 10. 2021. у 20:44

ТЕРОРИСТИ из Ирака и Сирије окупљају се у Авганистану, стога није искључено да могу покушати да дестабилизују ситуацију у земљама Заједнице независних држава, све до почетка директног ширења, изјавио је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Терористи из Ирака и Сирије се окупљају у Авганистану

Фото: Verified UGC via AP/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

- С тим у вези, важно је стално пратити ситуацију на авганистанској граници и бити спреман за супротстављање милитантима. Такође, важно је координисати рад безбедносних структура и у случају потребе спроводити заједничке специјалне операције, истакао је руски председник.

Путин је констатовао да ситуација у пограничној зони Заједнице независних држава са Авганистаном изазива забринутост, стога ће се Русија заједно са земљама ЗНД бавити решавањем тог питања на највишем нивоу.

Како је оценио, након повлачења америчке војске ситуација у Авганистану је тешка, а акције група из редова ДАЕШ-а (терористичка организација забрањена у Русији) само је погоршавају.

Током састанка са шефовима обавештајних служби земаља ЗНД руски председник је нагласио да је важно да се пажљиво прати ситуација у свету, да се анализирају ризици и изазови и да се на њих адекватно реагује.

Истовремено је нагласио да је важно да обавештајне службе ЗНД повећају сарадњу, а посебан значај има неутралисање потенцијалних претњи са територије Авганистана.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)