ПОРЕСКЕ ОЛАКШИЦЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Струка у Аустрији има нови захтев

Танјуг

08. 10. 2021. у 11:38

ПРЕДСЕДНИК Лекарске коморе Аустрије Томас Секерес затражио је пореске олакшице за вакцинисане, као меру за подстицање раста стопе вакцинације у Аустрији.

ПОРЕСКЕ ОЛАКШИЦЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Струка у Аустрији има нови захтев

Фото: З. Глигоријевић

Само око 61 одсто становништва Аустрије је потпуно имунизовано против корона вируса, што је, према његовим речима, премало у борби против пандемије.

Секерес сматра да би пореске олакшице за вакцинисане биле ефективна и мера која води ка циљу - повећању стопе вакцинисаности.

- Свако ко се вакцинише тиме даје важан допринос повратку нормалности и избегавању закључавања, мера која је скупо коштала државу. Ту спремност држава треба да награди, у актуелној ванредној ситуацији у којој се налазимо, пореским олакшицама - предложио је он.

Секерес је казао да треба извагати трошкове те мере, наградити лични допринос друштву, и трошкове по привреду и социјалне последице могућег даљег закључавања или задржавање мера, те и оптерећење по здравствени систем.

О висини пореских олакшица и примени те мере, треба, додаје, да одлучи политика.

Указао је на студије и истраживања која показују да даљи подстицаји делују мотивишуће на невакцинисане.

- Ако успемо високом стопом вакцинације да укинемо епидемиолошке мере, онда би се ова инвестиција свакако исплатила - поручио је Секерес.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)